ЛЕТОПИС на учебната 2015-2016 година

Детската градина функционира с четири групи и приети 114  деца.

За децата бяха организирани няколко еднодневни екскурзии, много емоционално пътуване с влак от спирка Желен до гр.София и ски училище на к.к.Витоша. Съвместните инициативи между учителите и родителите се увеличиха, като се провеждаха мероприятия и в почивните дни.

Децата участваха в конкурс за детска рисунка на тема „Моята любима плюшена играчка“, организиран от Амек Тойс ООД, гр.Пловдив. Три деца бяха отличени с награда.

През месец април 2016 година по повод Националната седмица на четенето, г-жа Боринка Цанкова организира среща на децата с ученикът Марио Скендеров, който представи своята книжка „Приключенията на Хрупчо, Снаки и Зръни“. По повод на тази седмица децата от 4 ПГ под ръководството на г-жа Нина Дончева, написаха разказът „Великанът и принцесата“ а след това направиха илюстрации към него.

През тази учебна година детската градина започна своето сътрудничество с Гражданско сдружение „Постоянно образование“ за подпомагане процеса на развитие на детската личност до доближаването на детето до функцията му на гражданин в социалния и културен смисъл на думата. В духа на интегрираното образование през целия живот композиторът Димитър Николов запознава периодично децата с широкия спектър на класическата музика.

За децата се организират допълнителни педагогически дейности – английски език, таекуон-до, народни танци, философия за деца и религия (православие). За поредна година детската градина е базова градина към Богословски факултет на СУ „Св.Климент Охридски“.

Подобрена беше и материалната база.

{vsig}Arhiv_2015-2016_g{/vsig}