2021-2022 година

ЛЕТОПИС на учебната 2021-2022 година

Учебната 2021-2022 година – Детска градина №77 „Магнолия“ функционира с четири групи, в които се възпитат, обучават и отглеждат 109 деца. С началото на учебната година четирите възрастови групи започнаха работа по следните мини проекти: първа група „Пчеличка“„Играта и играчката“, втора група „Дъга“ „Традициите в семейството – фолклорни празници“, трета група „Слънчо“„Толерантността и доброто партньорство“ и четвърта група „Звездичка“ „Детската художествена литература и училищната готовност“. Във връзка с това бяха планирани и организирани различни дейности и мероприятия, в които съвместно участваха, деца, учители и родители, в резултат на което бяха изработени красиви изделия, характерни за различните фолклорни празници, родословно дърво, книжки с истории, измислени и илюстрирани от самите деца и др. През месец май учителите от всички групи презентираха на родителите и колегите си интересни моменти от изпълнението на дейностите заложени в мини проектите чрез снимки и видеоклипове.

През месец април 2022 година  „Походът на книгите“ със съдействието на Асоциация „Българска книга“ влезе в ДГ №77 „Магнолия“ с народния представител от „БСП за България“ г-жа Ирена Атанасова, която прочете на децата от четвърта възрастова група „Звездичка“ любими моменти от произведението за деца на Катя Антонова „Феята от захарницата“.

Във връзка с месеца на книгата в ДГ №77 „Магнолия“ занималните на четирите групи бяха обновени с библиотеки и книги за тях на български и чуждестранни автори.

През месец май 2022 година нашата детска градина отбеляза своя 70 годишен юбилей с празничен концерт в зала „Тържествена“ на Военна Академия „Георги Стойков Раковски“. Рожденият ден на ДГ №77 „Магнолия“ беше уважен от Кмета на район Средец г-н Трайчо Трайков, представители на районната администрация, директори на столични детски градини, бивши служители и възпитаници.